top of page
 

Majstorski kurs horskog dirigovanja

Jevrejska opština Beograd

26. - 27. januar 2018.

Oded Šomroni, profesor Akademije za muziku i ples u Jeusalimu i dirigent Omladinskog hora Adi, koji je nastupio u okviru programa ovogodišnjeg Rosi festa, održao je mladim dirigentima dvodnevni majstorski kurs horskog dirigovanja. Osam kandidata, među kojima su se našli, kako iskusniji dirigenti i studenti dirigovanja, tako i učenici srednjih škola, zainteresovani za studije dirigovanja, imalo je individualne sesije sa maestrom Šomronijem prvog dana kursa, dok su kandidati naprednijeg nivoa drugog dana kursa imali priliku da diriguju horom Adi.

Oded Šomroni

Oded Šomroni studirao je klavir, pevanje i violinu na Akademiji za muziku i ples u Jerusalimu, gde je i magistrirao na Odseku za dirigovanje. Sa sedamnaest godina je, kao asistent dirigenta na međunarodnoj operskoj radionici u Tel Avivu, počeo da se bavi dirigovanjem, a tokom karijere nalazio se na poziciji dirigenta pevačkog ansambla Moran, kao i muzičkog direktora Otvorenog koncertnog projekta i vokalnog kvarteta Talamus.

Maestro Šomroni danas je šef-dirigent Jerusalimskog oratorijumskog hora, bariton vokalnog kvarteta Talamus, muzički direktor Horske fantazije na Jerusalimskom festivalu, a od 2004. godine na Akademiji za muziku i ples u Jerusalimu predaje horsko dirigovanje, harmoniju, kontrapunkt i usavršavanje sluha. Dirigovao je mnogim orkestrima, od kojih se izdvajaju Israel Camerata Jerusalem i Izraelski kamerni orkestar.

bottom of page